ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Никола Константинов: Всеки трябва да възприема препятствията в личен и професионален план като вид трансформация и урок
Автор: Екип Sofia24.bg 16:11 / 31.05.2024Коментари (0)961
© Facebook
Всеки трябва да възприема препятствията в личен и професионален план като вид трансформация и урок, който всеки от нас трябва да научи и да излезе от него обновен, разширен и по отворен към всичко ново, което му предстои. Това каза за предаването "Човекът на фокус" по Радио "Фокус" музикантът Никола Константинов.

За обратите в любовта и взаимоотношенията между влюбените, и неочакваните събития в живота разказва музикантът в най-новата си песен "Plot Twist" и първа на английски език .

Той сподели, че Диджей Панчо-Панчо Карамански е допринесъл за звученето на песента по модерен начин със страхотен звук. "Такава си представях най-новата ми песен. Публиката и моите почитатели очакваха нещо по енергично, по танцувално, по-зареждащо. Приятелите ми харесват тази нова трансформация в звученето, смисъла и посланията, които носи песента", поясни Никола Константинов.

Със специфичният си глас, той може да се сравни с Краси Аврамов-Човекът глас, с Георги Станчев, Дони. Професионално гласът му се определя като тенор алтино, с характеристики от алтите на най-ниските женски гласове. Учил е в последния майсторски клас на Милчо Левиев и Вики Алмазиду. "Милчо Левиев беше невероятен не само като музикант, но и като човек. Те са посланици на джаз музиката, която носи една свобода не само в изпълнителите, но и в слушателите. Научих, че когато си на сцената, няма значение какво се случва  трябва да съпреживеем, да се насладим на този момент и да заредим публиката със заряд от хубаво настроение", обясни музикантът.

 

Той сподели, че "на всяка една сцена на която се качвам, винаги гледам да извлека най-големите позитиви, да се уча от всеки опит, който имам. Присъствието ми в един световен майсторски клас дава свобода в творческата мисъл на всеки един творец и незаменима емоция в музицирането".

 

"Не е лека задача да си независим артист в България не е лесно, но пък дава свобода за това   да се представяш пред публиката с музика, която твориш, създаваш и е изцяло по твой вкус. За да успееш в България трябва да направиш нещо щуро и нестандартно или да си част от едни определени кръгове и да направиш нещо шокиращо, за да бъдеш забелязан. Аз се фокусирам в другата страна, че когато имаш талант и не спираш да се трудиш, усилията винаги дават резултат. И когато са се опитвали да ме откажат, аз винаги съм се държал за мечтите си", допълни Никола Константинов.

 

Избран е от Виктория Георгиева и Евгени Генчев да изпълни песента "Хубава си моя горо" в събота на 1 юни в София лайф клуб. Бил е на една сцена с най-добрият фюжън барабанист Били Кобъм. "Много е емоционално и зареждащо за всеки един изпълнител, който би могъл да се докосне до звезда от неговия ранг. А той през цялото време в майсторския клас беше сред нас, много земен човек. Аз вярвам и знам, че великите хора с огромни постижения не се приемат себе си за нещо. Те са като обикновените хора и това създава голямо очарование у хората и привличане. Досегът до такива големи музиканти несъмнено променят начина ти на мислене, на възприемане на музиката и на това какво аз търся в това, което искам да създам", каза още Никола Константинов.

 

Освен Брайън Адамс има много любими изпълнители, които обича да слуша, които го зареждат с творчеството си като Майкъл Джексън, Стинг, от съвременните Джъстин Тимбърлейк, Сам Смит, Джеси Джей, Любо Киров, Михаела Маринова, Поли Генова Те създават тенденции в музиката и всеки млад изпълнител се вижда един ден да достигне тяхното ниво и се вдъхновява от тях.

 

По негово мнение съвременната музика може да бъде стойностна, комерсиална и най-вече да докосва,  да е емоционална. В изкуството и в частност в музиката емоцията трябва да е водеща. "Това е нещото, което  аз търся в моята музика, която създавам и искам да създавам. И с такива хора създавам своята музика, и с Ангел Проданов, и с Панчо Карамански, с които направихме последната песен. И със Светлин Къслев, с който направихме първата ми дебютна песен. Хора, които са ми приятели и познати, които ме усещат, познават емоционалният ми свят и могат да ме обрисуват в музиката, в текста", подчерта той.

 

"Самотата в тъжни периоди е стимул за създаване на творчество, но има и други неща и емоции, които ни водят. Моят съвет към младите хора, които сега излизат от музикалното училище е да не се отказват и да не изневеряват на мечтите си, да ги преследват независимо от това кой какво им казва. Ако го усещат като тяхното нещо, то трябва да му се отдадат и да се трудят. Това е разковничето човек да постига успехи", заключи Никола Константинов.

Ася АЛЕКСАНДРОВА







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Пожари 2024
Лято 2024
Газови доставки
Водна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията