ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Не пропускайте закуската, ако имате проблеми с кръвното
©
Балансът на кръвното налягане е от изключителна важност за цялостното здраве. Високото кръвно налягане е предпоставка за сърдечносъдови заболявания, инфаркти, инсулти и може да засегне косвено други органи и системи. Недобре контролираното кръвно налягане може да увреди бъбреците, черния дроб, мозъчната дейност, нервната система, пикочната и отделителната системи. Има някои практики всяка сутрин, които могат да ви помогнат да контролирате кръвното налягане по-лесно.

Кои са сутрешните практики за контрол на кръвното налягане?

Намалете кофеина 

Прекаляването с кафето е един от навиците, причиняващи високо кръвно налягане. Кофеинът е стимулант, който има свойството да свива кръвоносните съдове и по този начин увеличава натиска върху стените им. Така кръвното налягане се увеличава. Ако ограничите кофеина всяка сутрин и пиете по-малко кафе, ще подобрите стойностите на кръвното налягане.

Можете да направите кафето си по-слабо, а можете да го замените и със зелен чай, който е с по-ниско съдържание на кофеин.

Яжте балансирана закуска 

Пропускането на закуската има негативен ефект върху кръвното налягане, а и не само. Ако се преборите с този вреден навик и започнете да закусвате с балансирано меню всяка сутрин, ще се радвате на добър контрол на кръвното налягане.

Здравословната закуска за здраво сърце и балансирано кръвно налягане трябва да включва протеини, полезни мазнини, натурални сложни въглехидрати и много фибри. Тази комбинация спомага за превенция на високото кръвно налягане.

Избягвайте захарта 

Захарта не е вредна само за фигурата ви. Тя определено не е предпоставка единствено за развитие на диабет. Всъщност захарта има силно възпалителен характер, който оказва негативно влияние върху всяка тъкан в тялото, включително върху тъканите на сърдечносъдовата система, предупреждават от "Азжената". Редовната консумация на захар причинява възпаления, които повишават кръвното налягане и създават условия за сърдечносъдови заболявания.

Редовни упражнения 

Ако превърнете упражненията в редовна практика всяка сутрин ще се радвате на балансирано кръвно налягане. Сутринта е най-подходящото време за тренировки, които стимулират работата на сърдечносъдовата система и спомагат за качествен контрол на кръвното налягане. Колкото по-редовни сте в упражненията сутрин, толкова по-здрава сърдечносъдова система ще имате.

В допълнение ще се радвате на стегнати мускули, стройна фигура, добро храносмилане, високи нива на енергия и работоспособност, добър хормонален баланс и здрава нервна система.

Медитирайте 

Една страхотна практика сутрин, която помага за баланс на кръвното налягане, е медитирането. Медитацията намалява стреса в тялото, стимулира серотонина, балансира дишането и сърдечния пулс, успокоява. Всички тези положителни ефекти са ценни за понижаването и контролирането на нивата на кръвното налягане.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Български тенис
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Мигранти и бежанци
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията