ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Национален туристически фестивал на Мальовица има за цел да възроди масовия туризъм
Автор: Георги Иванов 11:11 / 16.07.2024Коментари (0)956
© Facebook
Национален туристически фестивал на Мальовица има за цел да възроди масовия туризъм такъв, какъвто Алеко Константинов е искал да бъде – всички хора да тръгнат по планината. Това каза в предаването "Денят на фокус“ на Радио "Фокус“ изпълнителен секретар на Български туристически съюз Лъчезар Лазаров.

Първото издание на Национален туристически фестивал на Мальовица ще се проведе от 19 до 21 юли в местността Меча поляна в курортен комплекс "Мальовица“. Програмата на събитието включва лекции, презентации, образователни курсове, спортни мероприятия, занимания по първа помощ, ориентиране, планинско бягане, както и различни по трудност организирани преходи с водач, много събития за деца, изложения, музика на живо на туристически хорове, които ще изпълняват планинарски песни и много други.

На събитието ще се съберат туристическите дружества от цялата страна, както и носителите на златни значки от националното движение "Опознай България – 100 национални туристически обекта“, като "идеята е всички заедно да бъдем там,“ допълни той и добави, че в България има 9 000 души носители на златни значки, част от които ще бъдат на Мальовица, за да споделят интересни моменти от събирането на печатите. Специален гост на фестивала ще бъде и човекът с най-много книжки – Николай Добрев от Пловдив, който има събрани 25 книжки със 100 печата в тях.

По думите на  многократната световна и европейска шампионка по самбо и част от организаторите на събитието Мария Оряшкова, планината е мястото, където човек може да се откъсне от забързаното ежедневие, да презареди и с нови сили да се впусне в приключението живот. "Планината е и мястото, където все повече хора се връщат независимо кой сезон е“.

Лъчезар Лазаров сподели още, че макар че туризмът става все по-масов и повече хора се организират и правят походи, българските планини стават все по-чисти, което според него се дължи и на все по-масовото доброволчество – хора от туристическите дружества и не само, се грижат за планината, като правят маркировки, еко пътеки и т.н.  

Мария Оряшкова обясни, че това е фестивал за всички възрасти и на него ще има и много семейства с деца, сред които е детенце на годинка, който е и най-малкият носител на златна значка. Събитията на самата програма са за всички възрасти, добави тя и обясни, че на фестивала ще има и различни игри с томболи и награди. "Вярвам, че това ще е начало на нещо много голямо, което ще се разраства всяка следваща година,“  каза тя.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Пожари 2024
Лято 2024
Газови доставки
Водна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията