ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Министърът на труда връчи сертификатите от обучителната програма "Жените в технологиите"
Автор: Екип Sofia24.bg 14:03 / 31.05.2024Коментари (0)671
Дамите от втория курс на глобалната обучителна програма "Women in tech – Жените в технологиите" получиха своите сертификати днес във Висшето училище по телекомуникации и пощи. Специални гости на тяхното завършване бяха министърът на труда и социалната политика г-н Ивайло Иванов и г-н Тери Ли – изпълнителен директор на Хуауей Технолоджис България. На събитието присъстваха и дамите, записали се в третия курс по дигитални умения, които започват своето обучение.

"Отъпкахме пътя и вървим напред – имаме поредната група дами, които надградиха дигиталната си компетентност, превърнаха се в по-конкурентно способни. Дами, който вече вярват повече в своите дигитални умения и съм убедена, че ще посрещат все по-уверено предизвикателствата на средата, в която работят и проблемите, с които ще се сблъскват", каза ректорът на Висшето училище по телекомуникации и пощи проф. д-р Миглена Темелкова в приветствието си към присъстващите.

"Приемете моите поздравления за успешно завършване на курса. Искрено искам да поздравя дамите, които се престрашиха да направят крачка към своето по-добро бъдеще, за мотивацията им да опитат и за положените усилия. Също така искам да поздравя вашите преподаватели, които, убеден съм, неуморно се грижат да постигате тези резултати", с тези думи министър Иванов поздрави участниците в курса, който започва днес и тези, които вече положиха успешно своя изпит.

Дамите поднесоха своите благодарности към преподавателите си и организаторите на инициативата и изразиха своето желание и готовност да продължат да развиват уменията си и занапред. "Следете сайта на Висшето училище по телекомуникации и пощи и в момента, в който сме готови с Хуауей за надграждане на първия курс, ще бъде обявено", уточни за желаещите проф. Темелкова.

"Жените в технологиите" е обучителна програма, която се реализира съвместно с Министерството на труда и социалната политика, ВУТП и Хуауей Технолоджис България. Програмата е първата стъпка към реализирането на целта повече жени в страната ни да имат възможност да се върнат на пазара на труда, да се преквалифицират и да не бъдат социално изключени. Тя предоставя възможност на берзаботни жени или тези, които търсят преквалификация, да посещават напълно безплатни курсове за придобиване на основни дигитални умения.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Пожари 2024
Лято 2024
Газови доставки
Водна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията