ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Министър Гвоздейков за промените в годишния преглед: Държавата не е спряла да ни контролира, но нека да не правим компромиси
Автор: Екип Sofia24.bg 10:04 / 07.08.2024Коментари (1)991
© bTV
"С отговорност мога да кажа, че няма никакъв проблем в резултатите, процентът на автомобилите, които не преминават е много малък и е нормално една система за качество да отсява опасностите. Замърсява тази кола, която е недобре поддържана, занемарена. Всичко това зависи от поддръжката на автомобила". Това каза служебният министър на транспорта Георги Гвоздейков относно дигиталната система за техническите прегледи в ефира на bTV.

По думите му няма значение на колко години е колата.

"Независимо дали автомобилът е на 5 или 15 години няма значение, има значение как се грижиш. Отчетените резултати са абсолютно коректни. Може да е кола на две години или на три, когато си правил компромиси с горивото, с обслужването на автомобила, когато не си сменяш маслото, а само доливаш", каза той. 

"Съществуват рискове за манипулации на горивото. Да не избираме винаги евтините горива, защото понякога има недобросъвестни компании, които продават гориво на евтини, малки бензиностанции. Нека да зареждаме гориво на нормалите бензиностанции, което не е толкова скъпо и няма голяма разлика. Държавата не е спряла да контролира, но нека да не правим компромиси и да бъде по-отговорни" отбеляза той.

По думите му стойностите на непреминалите прегледа автомобили са минимални и в рамките на нормалното. Въпреки това се подготвя облекчение:

"Автомобилите, които се водят опасни заради недобри показатели в газовете, ще преминат в средната категория "значителни" и ще им бъде даден срок до 30 дни да отстранят този проблем", заяви министър Гвоздейков. 

Смяната на шефа на ДАИ

"Всеки човек на такава длъжност трябва да показва резултат. Не съм доволен от резултата, не е проблемът в техническите прегледи, това е натрупване от грешки, поведение и т.н., които са довели до моето решение. Изисквам много резултат на тема безопасност на движението, забелязал съм натрупани неща, които не водят до резултат. Казвам най-отговорно, че Дамян Войновски е професионалист и мисля, че ще се справи с проблемите", посочи Георги Гвоздейков.

Рокадата в Държавния авиационен оператор

"Имаше натрупване от административни нарушения и ген. Златев беше отстранен, защото беше установено, че е напуснал държавата без мое знание, без разписана командировка, което е грубо нарушение дори за дисциплинарно уволнение. Не го уволних дисциплинарно, защото имам това право и така реших да постъпя", каза транспортният министър.

По думите на Гвоздейков ген. Златев си е позволявал да лети за частни авиокомпании, което е недопустимо.

"Неговите задължения не включват генералният директор да лети на самолети и да извършва полети, той е администратор, който трябва да управлява процеси, да организира процеса на работа, отговаря за поведението на хората в отряда, за стратегията. Г-н Златев не е назначен като пилот, той командирова пилотите, назначени като такива", обясни министърът.

По думите му през годините ген. Златев не е спирал да лети като пилот, въпреки че в длъжностната му характеристика не е записано, че е пилот.

"Неколкократно съм отбивал сигнали от народни представители да не задават въпроси и да върви работата. Аз съм го предупреждавал да влезе в рамката на закона, но всяко нещо има граници. Сега получих сигнал и ме попитаха къде е и директорът го нямаше на работното място", каза Георги Гвоздейков

По думите му Тодор Коджейков, бивш шеф на НСО, има достатъчно административен опит в авиоотряда и е бил най-подготвеният човек, който да заеме мястото на ген. Златев.

Рокада в НКЖИ

"В железниците има много натрупани във времето проблеми и трябва да разберем, че стратегията, която изпълняваме е малко грешна. Технологиите и еволюция позволяват много повече възможности и трябва ги използваме. Не може в света и в Европа технологиите да са толкова напреднали, че да позволяват нормална скорост на влаковете от 300 км/ч, а в България да казваме, че държавата е малка и скоростта от 160 км/ч е достатъчна", заяви транспортният министър.

Попитан дали ще остане на поста в следващия служебен кабинет той каза: "Нека да изберат премиер и да тръгнат разговорите за правителство, министри и т.н. На този етап не бих се ангажирал с никакъв отговор".

"Оттук нататък партиите ще имат нужда от говорене, сплотяване, от коалиционни модели. Бих приел да работя в правителство, което има ясни цели – Европейски съюз, изцяло влизане в еврозоната и в Шенген. Нямам никакви болни амбиции да се занимавам оттук нататък с политика, бих се включил като експерт, но не на всяка цена, имам принципи, които не искам да нарушавам", допълни той.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Гвоздейков, дрънкаш глупости на килограм, срама нямаш. Ще изхвърчиш като тапа и след месец никой няма да се сеща за теб!
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ЦСКА-София в Първа Лига сезон 2024/25
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Лято 2024
Природни стихии
Първият учебен ден
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията