ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Лекари апелират за "Майчин дом": Не позволявайте една светиня да се превърне в пустиня
Автор: Екип Sofia24.bg 13:45 / 12.09.2023Коментари (0)328
©
Постъпих в "Майчин дом" през август 1983, десет кандидати се борихме за едно място при много строги критерии. Освободиха ме също през август 2020 година. Освободи ме еднолично директорът проф. Иван Костов. Пенсионната ми възраст беше формалност. В основата бяха злобата, завистта непочтеността, интригите и доносите. Това каза по време на пресконференция относно ръководството на "Майчин дом" акушер-гинекологът д-р Дуковски, предаде репортер на "Фокус".

Всички присъстващи бяха категорични, че по време на управлението на проф. Костов са заличени всички ценности и е въведена атмосфера на подозрителност, подхранвана от отвратителен микроклимат и нулева академичност.

Д-р Мариана Пъневска беше категорична, че също е освободена извън всякакви академични правила. Тя попита защо академичният път на проф. Иван Костов е различен. "Д-р Костов никога не е бил асистент, интересно каква е докторантурата му. Неговите защити са в областта на социалната медицина, не акушерството и гинекологията", допълни тя.

Д-р Пъневска каза, че е била в болницата по време на специализацията на д-р Иван Костов. "Искахме да прекъснем правата му заради морални нарушения. Чие момче е проф. Костов и професор ли е наистина?", попита тя.

Д-р Елена Георгиева е освободена от длъжността анестезиолог. Тя обяви, че тази пресконференция е заради липсата на адекватни действия. "Искаме да алармираме обществото, това не е междуличностен конфликт, а има сериозни нарушения, които се документирани от нас в цифри и доказателства. 27 подписани сигнала, нищо анонимно", допълни тя.

Д-р Георгиева беше категорична, че застават с лицата, имената и авторитета си.

"Според министъра болницата е в отлично финансово състояние, но заплатата на директора е по-голяма от приходите на болницата. Специалистите от "Майчин дом" обявиха, че закупеният робот за безкръвни операции също "участва" в порочни практики. Д-р Георгиева изтъкна, че частната практика на проф. Костов се рекламира с робота. "Освен това като директор д-р Костов не може да има друг трудов договор. Той назначава д-р Диков и д-р Георгиев като управители на медицинския център и впоследствие те сключват безсрочни консултантски договори с него. Оказва се, че проф Костов има и договор с "Шейново". След проверка договорът беше преустановен, все едно нарушение не е съществувало. Всичките ни сигнали са публични и достъпни за медиите", категорична е д-р Георгиева

 

Доктор Димитър Бекташев е лекар специализант в клиниката за анестезиология. След като доктор Георгиева е освободена той се подписва в подкрепа за нея. След това е сплашван, че професионалният му път ще бъде прекъснат. Доктор Георгиева е и негов научен ръководител. Назначен му е друг ръководител, но не от катедрата по анестезиология, избран лично от доктор Костов.

 

Д-р Алън Начев заяви: "Тук сме единствено и само, защото сме загрижени за съдбата на "Майчин дом". Съкратиха се шест клиники и звена, напуснаха млади доктори, закриха се клиниките по репродуктивна и детско-юношеска гинекология".

Отправям апел към всички: "Не позволявайте една светиня да се превърне в пустиня. Настояваме за ново ръководство, да е съставено от финансисти и специалисти", посочиха медиците.

Неда УЗУНКОЛЕВА







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Пожари 2024
Лято 2024
Газови доставки
Водна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията