ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Кукушева: Цената на маслото не се отразява пряко върху цената на сладкарските изделия | ||||||
| ||||||
Всяка година цената на маслото на борсата се покачва в началото на есенно-зимния период и това е свързано с намаления млеконадой на животните. В рамките на два месеца обаче цената се регулира. Т.е. по Коледа нещата ще бъдат абсолютно нормални, обясни Кукушева. Тя обясни защо в сладкарската и изобщо в хранително-вкусовата промишленост се използват заместители на маслото. "Маслото има много малка трайност. Това е животински продукт, той носи своите здравословни рискове, ако не се използва както трябва. В хранителната промишленост се използват различни видове палмови масла. Масло обикновено се ползва в домашни условия. В сладкарската промишленост масово се ползват аромати и овкусители, които имат мирис на масло, защото уханието на масло е едно предизвестие за нашите сетива", обясни председателят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите. Не всяко палмово масло е вредно за човешкото здраве, допълни тя. Вредността се определя от съотношението между хидрогенирани и дехидрогенирани мазнини, което обикновено е посочено на етикета, поясни Кукушева. |
Още по темата: | общо новини по темата: 431 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/72 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Хора в неравностойно положение за метростанция "Бели Дунав": Пощадете ни
10:03 / 27.11.2024
Тайната падна, но съмнението остана, Ивонне разкри дълго пазена тайна
09:09 / 27.11.2024
Мицкоски: Няма да отстъпваме от червените линии в преговорите с България
18:03 / 27.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета