ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Консумацията на кейл ще ни осигури букет от хранителни вещества | ||||||
| ||||||
Но понякога е трудно да разберем точно кои храни са най-подходящи и съдържат в себе си богат спектър от хранителни вещества. Ето защо от Healthline идват на помощ, за да разберем с тяхна помощ кои пет храни можем да консумираме без чувство за вина, защото те са богати на различни хранителни вещества. Нещо, което е много полезно, когато планираме менюто за седмицата. Разбира се, трябва да направим и уточнението, че нито една храна не предлага абсолютно всички хранителни вещества, затова правилният избор е в разнообразието и съчетанието им. За да сме здрави и постигаме целите си, когато става дума за тегло, трябва да избягваме консумацията на преработени храни, които са пълни с много калории, но малка хранителна стойност. Ето и кои пет храни е добре да добавим към менюто си. Сьомга Сьомгата определено не е от най-евтините риби на пазара, но за сметка на това има много предимства. Тя е с високо съдържание на Омега-3 мастни киселини, а те са важни, защото според Healthline всяка една клетка от тялото ни има нужда от тях. Те подпомогнат правилното функциониране на мозъка, очите, сърцето, белите дробове и имунната система. Само 100 грама дива атлантическа сьомга съдържат в себе си 2.2 грама Омега-3 мастни киселини, както и 25.4 грама протеин. Освен това сьомгата е богата на витамини и минерали като магнезий, калий, селен и витамини от група В. Тук също много добър избор на риба биха били сардините. Кейл Познат още като къдраво зеле, той е богат на витамини, минерали, фибри, антиоксиданти. Консумацията на кейл ще ни осигури прием на витамини като C, A, K и B6, калий, калций, магнезий и мед. Именно това е един от зеленчуците, които са най-богати на различни хранителни вещества, от които тялото ни има нужда, предава lifestyle.bg. Морски водорасли Тук любителите на суши със сигурност ще са доволни, защото нори е едно от водораслите, които се използва най-често при приготвянето на суши. В морските водорасли има високо съдържание на калций, желязо, магнезий, манган, както и йод, който е важен при производството на хормони на щитовидната жлеза. Има изследвания, които показват, че полизахаридите и други хранителни вещества в морските водорасли имат и антиоксидантни свойства. Чесън Добрият стар чесън се използва много в българската кухня и това е повече от добре, защото е богат на витамин C, B1 и B6, както и на калций, калий, мед и селен. Макар да са нужни още и по-подробни изследвания, има доказателства, че алицинът, който се съдържа в чесъна, намалява риска от сърдечни заболявания. Яйца Всеки, който има баба на село, която отглежда кокошки, знае, че яйца трябва да се ядат. Те са не само засищаща храна, но и съдържат висококачествен протеин и здравословни мазнини. Всеки фитнес ентусиаст знае, че белтъците са богати на протеин, но жълтъците също не са за изхвърляне. Те съдържат различни витамини и минерали, сред които холин, лутеин и зеаксантин - антиоксиданти, които защитават очите и намаляват риска от очни заболявания. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Изключително вкусна и здравословна рецепта за салата с кисело зеле
08:24 / 25.12.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове? | ||
Да (581) | 53% | |
Не (401) | 37% | |
Не мога да преценя (111) | 10% |