ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Кметът на Гурково: Проблемът на останалите партии не е в преместената секция, а в това, че се появяват само на избори
Автор: Екип Sofia24.bg 15:45 / 08.09.2023Коментари (0)520
©
Предизборната кампания не е официално започнала, но партиите вече се подготвят усилено за нея. Общинските ръководства в Гурково на "БСП за България“, ГЕРБ, "Продължаваме Промяната“, "Възраждане“, ИТН, Демократична България и ВМРО в края на август подадоха в Областна администрация-Стара Загора жалба срещу кмета на Гурково за това, че е заявил преместване на една от секционните избирателни комисии.

Идеята, според тях, е само една – да се възпрепятства по всякакъв начин гласуването от страна на българските граждани и данъкоплатци в полза на контролиран и платен вот. Те смятат, че членовете на СИК, застъпници, упълномощени представители на партии и наблюдатели ще имат проблеми от същото естество. Партийните ръководства на седемте партии категорично заявиха, че са против преместване на избирателната секция от центъра на град Гурково, която традиционно се намира в СУ "Христо Смирненски“, в Младежкия клуб в ромската махала - квартал "Лозенец-Юг“.

Кметът на Община Гурково Мариан Цонев каза в интервю за "Фокус", че промяната в адреса на секцията е изцяло за улеснение на гражданите, тъй като в нея гласуват около 800 души. "Секцията се намира на половин километър от ромския и от българския квартал и за да отидат да гласуват, гражданите трябва да пресекат Прохода на Републиката, където има изключително голямо движение и е много опасно за пешеходци. На адреса на новата секция в Младежкия клуб се раздава целогодишно "Топъл обяд" не само на малцинствата, но и на българите. До сега не е имало никакъв проблем. Кварталът около ромската махала е български и е населен с български граждани, които също се възползват от социалната услуга. Всички живеят в разбирателство, а в момента се насажда мнението, че трябва да делим хората на малцинства, което аз няма да допусна“, каза Цонев.

Той отбеляза, че секцията е най-голямата в населеното място и се налага гласоподавателите да чакат по 3 часа, за да дадат своя вот. Това от своя страна отказва много от тях и те си тръгват без да гласуват. "Сега реших да разделя тази секция на две за улеснение на хората и веднага другите партии използваха момента, за да заявят, че това ще е проблемът им да не спечелят местния вот. Не, не им е това проблемът. Проблемът им е, че нямат гласоподаватели, защото не са направили нищо за общината и хората гласуват по съвест. Лидерите на техните партии ги няма от 30 години в общината, но като дойде време за избори се събират всички и задължително са срещу кмета. Пускат непрекъснато жалби, претоварват системата на 112 и на всички избори тук е пълно с органите на реда, които наблюдават колко спокойно преминава изборният ден, а жалбите остават неоснователни. За десет избора назад не сме имали никога проблем, освен тези жалби", категоричен бе Цонев.

Кметът на Гурково отхвърли обвиненията за контролиране на вота и заяви, че тези твърдения се правят преди всички избори. "Четвърта година вече съм тук и няма избори, в които това да не се насажда като мнение за Гурково. Имаше образувани дела, направени са проверки, досъдебни производства. Нито едно лице не е осъдено за купуване на гласове или регистрации и т.н. Общо взето, тук има едни бизнесмени, които искат да управляват общината еднолично и насаждат мнението в цяла България, че едва ли не в Гурково се купува целият вот. Не е така. Откакто съм кмет правя за десети път избори и всеки път ДПС побеждава. Вие си извадете извода дали може всеки път да бъде купен вотът на гражданите. Това обижда не само мен, но и населението. И при всеки избор това го въртим като грамофонна плоча. Нека да дойдат и да видим как се купуват гласове. Минали са проверки и от Софийска градска прокуратура, и от Окръжна прокуратура-Стара Загора, никъде не е доказано, че има купен и един глас. Искам едно спокойствие за нашата община, гражданите да излязат и да си дадат вота по тяхно желание – кой за който иска“, категоричен е Мариан Цонев.

Рени АТАНАСОВА


Още по темата: общо новини по темата: 852
28.07.2024 »
26.07.2024 »
26.07.2024 »
24.07.2024 »
23.06.2024 »
23.06.2024 »
предишна страница [ 1/142 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Пожари 2024
Лято 2024
Газови доставки
Водна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията