ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Как френската и българската национална кухня се обединяват в обща коледна трапеза? | ||||||
| ||||||
Жителите на Малък Чардак са малко над 400. 15 от тях са чужденци. "Имаме гърци, имаме две семейства французи, италианци, едно семейство англичани", заяви Дафина Христова, кмет на село Малък Чардак. Сред чужденците, избрали да живеят тук, е Гийом. "Аз съм французин, живея в това село 10 години. Това село е много близо до Пловдив, само на 20 минути с кола", допълни Гийом Давид. Половинката на Гийом – Радост, пък е от Бургас. Той е реставратор на мебели, а тя архитект. Двамата решили да превърнат бившата селска кръчма в място за срещи със съмишленици. "Решихме, че искаме да направим нещо, за да раздвижим селото, на нас това ни е като дом в момента", коментира Радост Кехайова. Така стъпка по стъпка реализирали мечтата си - започнахме да предлагаме екстравагантни за местната общност специалитети, като френска лучена супа например. А за празничните дни трапезата им е повече от интересна. "Имаме патешко магре, препечен хляб с мус от шунка, традиционна питка, сарми, рийет от свинско месо, различни видове сирена, френски мезета, а това тук е френски вариант на сармички - синьо сирене с шунка", сподели пред БНТ Радост Кехайова. Гийом Давид: "Хубаво вино, шампанско". Радост Кехайова: "За Коледа най-важно е да се събереш с любимите си хора и да не можете да се наприказвате - и доброто настроение, и добрата храна". Гийом Давид: "Ако няма хора - няма хубава Коледа". |
Още по темата: | общо новини по темата: 179 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/30 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Анкета