ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Как едно семейство остана без автомобил: Свалиха ни като престъпници и конфискуваха колата!
Автор: Екип Sofia24.bg 08:32 / 26.09.2023Коментари (7)296
©
Конфискуваха колата на семейство от Гоце Делчев, въпреки че съпрузите са я закупили законно в Германия. На влизане от Гърция семейството изпаднало в шок, когато граничните власти ги свалили и им обяснили, че задържат автомобила, защото се издирва, заради лизингова измама в Словакия.

Отчаяните съпрузи се прибрали на стоп, а аргументите, че колата е проверена от властите в Германия, платена и законно регистрирана в България - ударили на камък. Последвалите събития вкарали потърпевшите в абсурдни приключения.

Преди 2 години Петър Майсторов закупува автомобил в Германия. Преминава няколко граници навръщане към България. В КАТ – Гоце Делчев изискват всички документи по закупуването и издават талони на собственика.

"Реално станах собственик на автомобила. Две години и няколко месеца го карам. Минаваме няколко пъти границата с Гърция. В един момент на 23 юли се прибираме от семейна почивка в Гърция и ни задържаха на КПП "Илинден". Казаха ми, че на 12 юли автомобилът е бил обявен за издирване. Свалиха ни като престъпници и конфискуваха колата", посочи Майсторов пред NOVA.

От Министерство на вътрешните работи изпращат писмо с обяснение към Майсторов, че човек от Словакия е купил от лизингова компания автомобила, дерегистрирал го е и същия ден го е регистрирал отново, но в Германия. 

"Направихме няколко опита да се свържем с компанията, която ни продаде колата. Първият беше успешен. След като разбраха за какво става въпрос, спряха да си вдигат телефона. Изпратили сме официално с адвокат писмени обяснения на официален имейл, но отговор няма", добави той.

"Нямам никаква официална информация какво се случва с моя автомобил. Г-н Министър по Конституция Ваше задължение е да пазите имуществото на българските граждани. В този случай, не само че не се защитава, но ми отнеха колата ми. Призовавам всички институции да се свършат работата", призова Майсторов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 26.09.2023 г.
0
 
 
Майсторов си намери майстора. Голямо хойкане насам - натам. Така става. Да си беше стоял на насрания дебел г*з, нямаше да стане това.
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 26.09.2023 г.
0
 
 
"човек от Словакия" е купил само "документите" на автомобила. И почват измамата.
0
 
 
Така става с тарикатите,в БГ няма автосалони.Сега и господ неможе да му помогне.Да търси извор,в който блика студена вода.
0
 
 
така е като всеки се прави на разбирач и като си купува кола която не е проверена откъде е и каква е-в Германия има най-много измами с автомобили,особено от араби търговци и който не се е занимавал с такава търговия изгаря почти задължително с доста кинти
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Пожари 2024
Лято 2024
Газови доставки
Водна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията