ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Изборните листи станаха ясни: Тежки битки между силни кандидати се очертават в някои от най-ключовите райони в страната
Автор: Самуил Иванов 17:42 / 24.09.2024Коментари (0)76
©
Финалните часове до окончателния край на регистрацията на листите на партиите и коалициите за предстоящите избори, които ще се проведат на 27 октомври, изтекоха.

Интересни лидерски битки се очертават в Благоевград, Варна, София, Пловдив и Хасково.

В 1 МИР Благоевград ГЕРБ-СДС залагат на бившия председател на Народното събрание Росен Желязков. На предните избор той получи 1379 преференции. Срещу него ще се изправи председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски, който оглави листата на "ДПС-Ново начало" и в Хасково. Кирил Добрев пък повежда листите на БСП в Благоевград и областта, той заема мястото на вече изключената от партията на социалистите Корнелия Нинова. Неговото поставяне като водач на листата е знаково на фона на седемгодишното му отсъствие и обтегнатите отношения с бившия лидер. На предните избори тя събра 623 преференции. От ИТН заложиха на Павела Митова за водач, а "Възраждане" на Цвета Рангелова. Листите на ПП-ДБ повежда бившият регионален министър Андрей Цеков, а на "Алианс за права и свободи" – Ахмед Вранчев.

Във Варна ГЕРБ-СДС отново поставиха Даниел Митова като лидер на листите на ГЕРБ-СДС. Там той ще се изправи срещу Йордан Цонев от "ДПС-Ново начало", Даниел Лорер от ПП-ДБ, лидерът на "Възраждане" – Костадин Костадинов, както и срещу Тошко Йорданов от "Има такъв народ". От БСП листата се оглавява от шефа на ПГ на БСП – Борислав Гуцанов. На предните избори лидер по преференции във Варна бе Костадин Костадинов, който получи 4801. Даниел Митов пък събра 4254.

В Пловдив-град Бойко Борисов оглавява листите на ГЕРБ-СДС. На изборите на 9 юни именно лидерът на ГЕРБ събра най-много преференции – 5530. Тогава той се състезаваше с Асен Василев от ПП-ДБ, който събра 3084 гласа. Василев отново ще бъде начело в Пловдив. От БСП залагат отново на Иван Петков, който на предния вот получи 1088 преференции. Водач на листата на ИТН е Станислав Балабанов. "ДПС-Ново начало" пък залагат на Станислав Анастасов. Водач на листите на "Алианс за права и свободи" в Града под тепетата ще бъде Николай Цонев.

В Пловдив-област ГЕРБ-СДС издигнаха за водач Цвета Караянчева. Тя ще се състезава с Манол Генов, който се завръща в листите на БСП, след като не участва в предните избори заради разрив с Нинова. За "ДПС-Ново начало" водач ще бъде настоящият шеф на Бюджетна комисия в парламента Байрам Байрам. Станислав Балабанов ще води листите на ИТН в областта. А Рамадан Аталай ще е водач на листите за коалицята "Алианс за права и свободи".

В 23 МИР София за ГЕРБ-СДС листите ще се водят от председателя на 50-ия парламент Рая Назарян. От "ДПС-Ново начало" залагат на Едиз-Ханиф Саидов, от БСП на лидера на младежите Габриел Вълков. "Възраждане" на Цончо Ганев, докато "Има такъв народ" на Павела Митова. Водач тук за ПП-ДБ ще бъде Кирил Петков. На изборите на 9 юни той получи 6910 преференции в 23 МИР, но бе задминат от Божидар Божанов, който получи 7496 и пренареди листата на ПП-ДБ, бъдейки поставен на седма позиция. Бившият министър на електронното управление отново не е на челна позиция, а самият той заяви, че ще бъде кандидат за депутат от 23 МИР.

24 МИР София се оглавява от Йорданка Фандъкова в листите на ГЕРБ-СДС. Бившият кмет на Столична община ще се изправи срещу Надежда Йорданова от ПП-ДБ, Рахим Юмерефенди от "ДПС-Ново Начало", Петър Петров от "Възраждане", Атанас Атанасов от младежкото движението на БСП и доц. Силви Кирилов от "Има такъв народ".

Лидерската битка в 25 МИР София ще бъде тежка. Бойко Борисов ще води листите на ГЕРБ-СДС, срещу него от ПП-ДБ ще се изправи друг бивш премиер – Николай Денков. На предишните избори коалицията заложи на Христо Петров – Ицо Хазарта, който събра 5279 преференции и бе най-близко до лидера Борисов, който получи 5750, но той вече е евродепутат. От БСП листите ще се водят от Атанас Зафиров, който заменя Корнелия Нинова. На 9 юни тя събра 4464 преференции. Костадин Костадинов пък ще бъде водач в 25 МИР за "Възраждане", докато за "ДПС-Ново начало" листите ще се оглавят от бившия екоминистър Искра Михайлова.

В София-област водач за ГЕРБ-СДС ще бъде бившият вътрешен министър Младен Маринов. Той ще се надпреварва с Владимир Георгиев от "БСП-Обединена левица", с Ангел Славчев от "Възраждане" и с Венцислав Асенов. Друг бивш министър също влиза в надпреварата в 26 МИР -  Калин Стоянов ще бъде водач за "ДПС-Ново начало".

В Хасково битката също ще бъде интересна. ГЕРБ-СДС залагат на едно от остриетата си – Делян Добрев. Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев ще поведе отново листите на ПП-ДБ. На предните избори лидер по преференции в областта бе Георги Станков с 6643 гласове. Добрев получи 1952, а Василев събра 1164 гласа. Делян Пеевски пък ще води листите на "ДПС-Ново начало" и в Хасково, докато от "Алинас за права и свободи" водач ще бъде Мюмюн Мюмюн, въпреки че целите листи все още не са обявени.

Бастионът на ДПС – Кърджали, също ще бъде арена за интересен изборен сблъсък. Градоначалникът Ерол Мюмюн излиза срещу Ахмед Доган в битката гласовете на хората в областта. Другият председател на Движението Джевдет Чакъров е номинира за водач на листите в Бургас.


Още по темата: общо новини по темата: 421
24.09.2024 »
24.09.2024 »
24.09.2024 »
24.09.2024 »
24.09.2024 »
24.09.2024 »
предишна страница [ 1/71 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Първа лига, сезон 2024/2025
Бюджет 2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията