ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Икономист: Храната в България и в ресторантите е тройно по-скъпа от тази в Гърция | ||||||
| ||||||
"Хората са доволни. Намалението е от минимум 5 процента. Всички от хранително-промишлената индустрия се отзоваха. За един месец ще бъдат намалени 500 продукта и това ще продължи със сигурност 5-6 месеца. Обществото реагира много добре. Намалява се не печалбата за бизнеса, а спекулацията", това коментира икономистът проф. Йоаким Каламарис, цитиран от bTV. "Тази мярка се абстрахира от спекулата. А в България за съжаление има доста сериозен процес на картели – не само в хранително-промишлената индустрия, но и при горивата. Работата вече е на държавните органи – дали те извършват правилно контрола. Инфлацията в Гърция продължава да е висока и не само там – и в България, и въобще в Еврозоната, и в ЕС", посочи Каламарис. "Намаляването на ставка ДДС би трябвало да се намалява реално. Храната в България и в ресторантите е тройно по-скъпа от тази в Гърция. Дори в супермаркетите тук 70% от стоките са по-скъпи. Това е необяснимо. При положение че говорим за данъчни проценти, които са много по-ниски от тези в Гърция", коментира още той. "Добър опит. Това е да искаме да убием мерака с аспирин", така Каламарис коментира идеята на българското Министерство на икономиката цените на 15 продукта да бъдат наблюдавани. |
Още по темата: | общо новини по темата: 432 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/72 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Покажи:ВсичкиМоите | На приятели |
на 19.10.2023 г.
-2
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Анкета