ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Христо Ваташки, биопроизводител: Това, което ме водеше е да намеря пазарна ниша, в която можеш да иновираш | ||||||
| ||||||
Ореховото масло се пресова в дървена преса, без никакъв контакт с метал, разказа още за технологията за извличането на маслото Христо Ваташки: "Металът окислява маслото и над 50% от полезните мастни киселини изчезват, окисляват се. Масовата продукция на пазара се произвежда на индустриални преси, които окисляват материала заради метала, и второ, защото развиват температура 50-60 градуса. А това не е студено пресоване.“. "Ние работим изцяло безотпадъчност, спечелихме дори награда за зелена иновация, тъй като от остатъка, който остава след производството на масло, произвеждаме супер страхотен веган протеин: био орехово брашно – изключително богато на фибри и протеини,“ разказа още био производителят. Христо Ваташки изказа мнение, че за да правиш добър бизнес в България трябва това, което тръгнеш да го правиш, трябва да ти харесва да го правиш, а да не мислиш за парите. "Това, което ме водеше, е наистина вкусът – да намериш пазарна ниша, в която можеш да иновираш, да предоставиш нещо, което го няма, или да подобриш нещо, което го има. Ние взимаме най-хубавата ядка и правим от нея първокласно масло по френска технология, която съществува над 200 години.“ |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Голям шеф в банка и работещ в телевизия изнудвани с голи гей снимки
12:26 / 25.11.2024
След като влак дерайлира край София: Възстановено ли е движението?
08:32 / 24.11.2024
Слънчева неделя с температури до 10 градуса
08:29 / 24.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове? | ||
Да (578) | 53% | |
Не (399) | 37% | |
Не мога да преценя (110) | 10% |