ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Господар на трапезата днес е шаранът | ||||||
| ||||||
Пълнен шаран Необходими продукти шаран - около 2 кг лук - 3 броя кромид домати - 300 г, зрели + 1 ядки - 100 г, натрошени /орехи/ гъби - 200 г вино - 100 мл бяло масло - 125 г черен пипер - 10 зърна сол магданоз - 1/2 връзка Начин на приготвяне Нарежете лука и гъбите и ги задушете в малко мазнина под капак. През това време почистете шарана и го натрийте със сол и млян черен пипер. Към лука прибавете нарязаните на дребно домати, натрошените орехи, накълцан магданоз, сол, черен пипер и виното. Изчакайте докато течността поизври и свалете от котлона. Напълнете с нея шарана, зашийте го и го прехвърлете в намазнена тава. Покрийте го с кръгчета нарязан домат и го полейте с останалото количество разтопено масло. В тавата се долива 1 ч.ч. гореща вода и се слага шарана да се изпече. Ако тази рецепта е класика, то следващата е предизвикателна и интересна. Шаран с бира Необходими Продукти риба - 1 шаран, около 1.2 кг бира - 250 мл тъмна чесън - 2 - 3 скилидки карамфил - 2 карамфилчета кимион - 1/2 ч.л. бахар - 2 зърна черен пипер - 2 - 3 зърна моркови - 2 броя патладжани - 1 брой, не голям лук - 1 голяма глава червен копър - ситно нарязан пресен олио сол - на вкус Начин на приготвяне Изсипете бирата в дълбок съд. Изчистете чесъна и го нарежете на тънки кръгчета. Счукайте заедно бахара, кимиона, карамфила и черния пипер. Добавете подправките и чесъна към бирата и разбъркайте. Нарежете измития и изчистен шаран на едри парчета и го поставете в бирата за 30 минути да се маринова. Нарежете лука на полумесеци, морковите и патладжана на продълговати парченца. Копъра нарежете на ситно. Извадете парчетата шаран от маринатата и подсушете с домакинска хартия. Изпържете в дълбок тиган в предварително загрято олио по 2 минути от всяка страна. Добавете зеленчуците и като разбърквате леко гответе около 5 минути. Добавете около 100 мл от маринатата и задушавайте до готовност за около 15-на минути. Преди да свалите от огъня, поръсете със ситно нарязан копър. Речептите са взаимствани от специалицирания сайт gotvach.bg. |
Още по темата: | общо новини по темата: 24 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Трите традиции, които задължително трябва да спазим на Бъдни вечер
15:38 / 23.12.2024
Терзиев: Общинската избирателна комисия излезе с решение в моя полза
13:08 / 23.12.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета