ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Георги Марков: На път е да падне соросоидният неолиберализъм, който владее Европа
Автор: Екип Sofia24.bg 17:37 / 27.11.2023Коментари (0)304
©
Вече съм казвал, че есента на 2023 г. ще е като 1989 г. И наистина 2023 е като 1989 г. – голяма промяна става в света и в Европа. Това каза в аудиокаста на "Фокус" "Това е България" бившият конституционен съдия Георги Марков. "Но промяната през есента на 1989 г. обхвана само бившия социалистически лагер – падна Берлинската стена, падна комунизмът. Сега обаче е на път да падне неолиберализмът, който владее цяла Западна Европа, Централна Европа, бившите соцстрани и САЩ, и още далече други страни. Това, което специално можем да кажем, е, че преди няколко дни победата на Вилдерс беше оценена от Виктор Орбан като "вятър на промяната“ и той си пусна пост в своята социална мрежа с Клаус Майне, солиста на "Скорпиънс“. И наистина пробивът на Вилдерс е уникален в Холандия – люлката на неолиберализма. Победата му е съкрушителна спрямо останалите – коалицията на Тимерманс, социалисти, зелени, бившата партия на Рюте. И сега, в момента, можем да кажем, че това е страхотен удар в сърцето на соросоидния западен неолиберализъм", добави Марков.

Той обясни, че Герт Вилдерс е позната фигура в политическия пейзаж, той е дългогодишен холандски политик, много откровен.

"И сега се опитват всячески от Брюксел да му попречат да стане премиер, но аз мисля, че няма да могат. Холандия се е задъхала. Мои близки от Хага, от Амстердам казват, че тя се е затлачила, задъхала от мигранти. 450 000 са мигрантите. Там няма много жилища и хангари, има повече вода. Те са бездомни, тия 450 000 души. И затова Вилдерс спечели изборите и мисля, че този път няма да могат да му попречат да стане премиер. Това го каза и лидерката на партията на Рюте. Каза: "Ние няма да участваме в правителство, но ние сме за дясноцентристко правителство, защото такъв е вотът на холандския народ“. Просто нямат избор", каза още Георги Марков.

Според него, тази победа, погледната в Холандия, веднага пренасяйки се в Братислава и виждайки победата на Фицо, който се върна на бял кон като премиер на Словакия и е вече премиер на Словакия, показват сериозни пробиви в неолиберализма в Европа и те ще продължат.

"Унгария днес приема тук, в Будапеща, Виктор Орбан Шарл Мишел да говорят за очакваната Среща на върха на Европейския съвет на 15 декември. Пуснаха му 1 милиард евро на Орбан преди няколко дни, за да си помага за енергийната сигурност и т.н. – някакъв жест на купуване. Унгария не се продава. Унгария никога няма да продаде суверенитета си и никога не се продава. То стана ясно още 1989 г., когато на 11 септември те абсолютно безвъзмездно отвориха границата с Австрия, пуснаха хилядите туристи на ГДР. Тогава бях в Будапеща да прибирам дъщеря си и когато премиерът реформатор на Унгария Миклош Немет получава телефонно обаждане от Геншер и му казва "Г-н Немер, вие направихте чудо! Вие съборихте първата тухла от Берлинската стена – какво дължим, колко марки направо?“, той казва: "Ние не търгуваме с човешки животи и Унгария няма да търгува със своя суверенитет“. Тук цяла Будапеща е разлепена с плакати – Урсула фон дер Лайен в цял ръст и зад нея с очилата – Сашко. Сашко е Александър Сорос, синът на Джордж Сорос. Плакатът звучи така: "Няма да танцуваме по вашата музика. Унгария иска своя суверенитет. Счита, че Европейският съюз тотално се е провалил в политиката с мигранти“, а това Орбан го каза още от 2015 г. и тотално се провали в политиката си спрямо руско-украинската война", посочи още Марков.

По думите му България няма информация какво става по света. Тя няма информация какво става в Европа, защото да бъде заклано момиченце на 6 години и убито, да бъдат заклани още няколко малолетни, да бъдат заклани помагащите им възрастни, да излезе целият Дъблин на улицата и да подпали общежитията с мигранти, и да направи погром на града, и това да не се отрази по националните телевизии на България е тежко потъпкване на Българската конституция, от една страна.

"От друга, в събота в Дром – една област във Франция, мисля, че е към Марсилия някъде едно селце – нова жертва. Миграцията господства в Западна Европа, поради което победите тип "Вилдерс“, тип "Робърт Фицо“ ще продължат и следващата ще е на Херберт Кикъл в Австрия. Цяла Австрия е настръхнала, и Бургенланд, и Тирол, и навсякъде, че Виена може да остане втори Париж, където мароканци или подобни екземпляри горят националния флаг на Австрия, палят града. Австрийците не искат това. Затова Кикъл ще спечели изборите в Австрия и виж какво ще се получи – ще се получи една малка политическа Австро-Унгария, Австрия, Унгария, Словакия, Сърбия с Войводина, към която ще се присъедини и Словения, а след време и Бабиш в Чехия. Политиката на Меркел 2015 г. съсипа Европа – "Елате, ще се справим!“ беше крилата й фраза, прословутото й селфи с един афганистанец. Те дойдоха, те продължават да идват и те не се справиха. Нещо повече, унгарските служби за сигурност изпратиха официално писмо до Германия, до Германската служба за защита на Конституцията, до германските правозащитни органи, че вече унгарската полиция е заловила талибани от известния отряд "313“ – високообучени терористи, които са се шмугнали и помагат на мигрантите срещу 3000 евро да вървят към Германия. Т.е. това е един много сериозен сигнал. Част от тях чрез Таджикистан, мисля, взимат такива паспорти, без виза за Москва и оттам могат да отидат до Сърбия, а Балканският маршрут, който минава през България, е осеян с такива терористи", посочи още бившият конституционен съдия Георги Марков.

Цоня СЪБЧЕВА







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Пожари 2024
Лято 2024
Газови доставки
Водна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията