ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Георги Богданов, НМД: Промяната във всяко едно дете променя България
Автор: Веселка Иванова 16:00 / 01.06.2024Коментари (0)1000
© Личен архив
Всяка една промяна във всяко едно дете променя България. Променяйте децата – да бъдат щастливи, за да живеем в една щастлива България, в една щастлива Европа, в един щастлив свят. Това каза за предаването "Нюзрум" по Радио "Фокус" изпълнителният директор на Национална мрежа за децата Георги Богданов по повод празничния 1 юни – Ден на детето.

По думите му проблемите на децата днес са много – бедност, детско здравеопазване, образование и детско правосъдие.

По повод последния случай на насилие над деца в детско заведение във Велинград Богданов обясни, че зад тези случаи седят редица фактори, които са пренебрегвани от държавата назад в годините, както по отношение на законодателството, така и по отношение на въвеждането на програми и превантивни действия за хората, които пряко работят с деца.

"Ние, като Национална мрежа за децата, много често се сблъскваме с една много сериозна реалност –децата не знаят на кого да кажат. Най-често това се казва или към родителите, или към друг значим възрастен за тях. Оттам насетне е много важно да се знае как да действа възрастният човек, след като има такъв сигнал. Често децата биват обвинявани, че лъжат или си фантазират. Трябва да има законови промени и промени в практиката на всички организации и институции, които работят пряко с деца", обясни той.

Всяка година преди 1 юни Национална мрежа за децата раздава наградите "Златна ябълка" на героите на децата в България – хора, институции, организации, компании.

"Изключително важно е да бъдат отличени добрите примери, хората, които през изминалата година наистина са допринесли за децата. Важно е героите на децата са бъдат поощрени и насърчени. За нас е изключително важно да събуждаме все повече и повече гражданската активност, така че правата на децата да бъдат във фокуса на всяка една институция и на всеки един човек. Тази година близо 5000 човека гласуваха за своите фаворити. Имаме над 50 страхотни номинации. За нас "Златна ябълка" и времето около 1 юни е празник, но е по-важно какво правим след празника. Нека 1 юни не остава само един ден, в който говорим за тези въпроси за децата. Освен хубавите балони, хубавите цветя и щастливите деца по улиците на празничния ден, е важно децата ни да бъдат щастливи всеки ден, да бъдат нахранени, да бъдат облечени добре, да могат да посещават училище или детска градина", обясни изпълнителният директор на НМД.

Според Георги Богданов рецептата за детско щастие е много проста: "Детето просто трябва да бъде обичано, да чуваме какво казва то, да бъде уважавано, а ние, възрастните, да се отнасяме към децата си като хора, които в утрешния ден не просто ще бъдат нашата опора, а едни млади и независими хора, които са успешни в живота си".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ЦСКА-София в Първа Лига сезон 2024/25
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Лято 2024
Природни стихии
Първият учебен ден
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията