ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Ето какъв хляб не трябва да купуваме | ||||||
| ||||||
Според Комисарова, ако избираме подходящия хляб и не превишаваме дневната норма на употреба, хлябът ще донесе само ползи за здравето ни. На първо място трябва да се обърне внимание на състава на продукта. Белият хляб векове наред се смяташе за привилегия на богатите. Днес нещата са различни. По-тъмните видове хляб, поради високите хранителни качества, които притежават, са по-здравословни и предпочитани. "Хлябът е източник на сложни въглехидрати, фибри и витамини от група В. Половината от зърнените храни в диетата ви трябва да са пълнозърнести, така че няма нужда да премахвате хляба от менюто си. Можете да ядете по една филийка на ден, което е около 30 грама", казва експертът. По-добре да се купува хляб с трици, който се прави от пълнозърнесто брашно, съветва още диетологът. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Анкета