
ЗАРЕЖДАНЕ...
Ето какъв хляб не трябва да купуваме | ||||||
| ||||||
Според Комисарова, ако избираме подходящия хляб и не превишаваме дневната норма на употреба, хлябът ще донесе само ползи за здравето ни. На първо място трябва да се обърне внимание на състава на продукта. Белият хляб векове наред се смяташе за привилегия на богатите. Днес нещата са различни. По-тъмните видове хляб, поради високите хранителни качества, които притежават, са по-здравословни и предпочитани. "Хлябът е източник на сложни въглехидрати, фибри и витамини от група В. Половината от зърнените храни в диетата ви трябва да са пълнозърнести, така че няма нужда да премахвате хляба от менюто си. Можете да ядете по една филийка на ден, което е около 30 грама", казва експертът. По-добре да се купува хляб с трици, който се прави от пълнозърнесто брашно, съветва още диетологът. |
За контакти:
тел.: 0700 45 024
novini@sofia24.bg