ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Експерт: Тровят ни със стари храни! Не яжте, ако пакетираната закуска е запотена, започва да мухлясва | ||||||
| ||||||
Често обаче в тях са започнали процеси, които могат да създадат проблем на човека, който ги консумира. "Имахме случай на натравяне с кренвиршка, в която бяха започнали процеси по разваляне, които бяха видими още при първа хапка. Тук проблемът е, че такъв тип обекти рядко попадат под удара на проверките на РЗИ и БАБХ, защото те проверяват входящата документация на колбасите и самото тесто, а не самата продукция“, заявява пред вестник "Телеграф“ д-р Андрей Велчев – председател на Сдружението за достъпна и качествена храна, и добави, че един от случаите е от Дупница, където ОДБХ-Кюстендил не е дал предписания, а директно е издал актове, защото това засяга здравето на хората. Оказва се, че може да се причини натравяне, наподобяващо на такова с гъби, ако в пицата или закуската освен колбас има и някакъв сос, гарниран с гъби. "Може да има симптоми на натравяне с гъби, но те не са същите. При комбинацията между лютеница, кисели краставици и гъби протичат процеси, които могат да доведат до реакции, които не всеки организъм може да приеме“, коментира той и добавя, че ако пакетирана закуска е била запотена, не е желателно да я ядем, тъй като започва да мухлясва. Председателят коментира, че за него е лош знак изчезването на практиката непродадените стоки към края на работния ден да не се пускат с отстъпка от редовната цена, което води до това да няма застояли и стари храни, които да се пробутват на следващия ден като пресни. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Анкета