
ЗАРЕЖДАНЕ...
Диетолог: Не ограничавайте яденето след празниците, причинява стрес на организма | ||||||
| ||||||
Байкова обясни, че след всеки стрес организмът реагира по непредсказуем начин – ето защо е добре в следващите дни от светлата седмица да преминем към консумиране на предимно зеленчуци и плодове. "Добре е зеленчуците да бъдат приемани под формата на супи, а плодовете да бъдат белени, за да не приемаме от химическите съединения, с които се обработват плодовете при тяхното отглеждане. Плодовете могат да бъдат печени, сурови, във всякаква форма, но да не прекаляваме с тях", съветва диетологът, след което припомни, че по време на празниците, както на Великден, така и на всеки тържествен повод, е добре да имаме предвид, че между отделните хранения трябва да има задължителна почивка за стомаха. "Затова е добре от вид до вид храна да правим леки интервали, за да дадем възможност на храносмилателния тракт да обработи храната. Не е лошо да започваме деня с чаша напитка – например домашно приготвена цитронада, изцеден сок или по-добре едно смути, което да се разреди с малко вода, всички изброени са варианти, но не и газираните напитки – по-добре е те да бъдат избягвани. След това приемаме някакъв зеленчук, плод, салата, предястие, ордьовър, и вече след това може да се консумира и някаква алкохолна напитка – една чаша за наздравица. След около 30 минути започваме с поднасяне на кулинарните шедьорви, като можем да опитаме от няколко неща по малко, но отново с интервали от време". Диетологът съветва обядът да е с по-леки гарнитури, като е за препоръчване да се избягват картофената салата с майонеза, както и руската салата, предават от БГНЕС. |
Още по темата: | общо новини по темата: 216 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница |
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове? | ||
Да (592) | 53% | ![]() |
Не (411) | 37% | ![]() |
Не мога да преценя (113) | 10% | ![]() |
За контакти:
тел.: 0700 45 024
novini@sofia24.bg