ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Депутат от ГЕРБ-СДС: Един прокурор трябва да бяга като дявол от тамян да се меси в политическия живот
Автор: Екип Sofia24.bg 19:08 / 13.06.2023Коментари (0)322
© NOVA NEWS
Със сигурност Иван Гешев ще се пробва в политиката. Това коментира в ефира на NOVA NEWS депутатът от ГЕРБ-СДС Петър Николов. "Това е част от причината ВСС да вземе решението с внушително мнозинство. Те си дадоха сметка, че стават заложник на политическите амбиции на един човек", допълни той.

"Политиката е за партиите. Ако Гешев иска да прави политическа партия, отдавна трябваше да е напуснал поста си, а не да се опитва да събира някакви политически дивиденти с всички фойерверки, които видяхме в последните месеци", подчерта народният представител.

Николов е на мнение, че от няколко години насам в България има проблем с главния прокурор и с неговото поведение. "Иван Гешев е изпуснал усещането си за граници - докъде е неговата професионална компетентност и откъде започва политиката", уточни депутатът. 

"Един прокурор трябва да бяга като дявол от тамян да се меси в политическия живот. Не може да показва политически пристрастия, да притиска определени политически фигури и да дава политически квалификации", каза той.

Според Николов са се видели "целенасочени усилия на главния прокурор да се провали съставянето на правителство". "Върхът на айсберга е това обръщение "боклуци" към политическите партии и парламента. Отдолу има тежко неразбиране какво е разделението на властите и ролята на прокуратурата", добави народният представител.

На въпрос не осъзнава ли ГЕРБ-СДС подобен факт твърде късно, депутатът отговори: "Ние говорим тези неща от много време насам. Просто част от политическите играчи отказваха да го чуят и видят. Няма по-последователна формация от ГЕРБ-СДС и по-последователен политически лидер от Бойко Борисов в това да се повтаря, че трябва да се направи съдебна реформа", е мнението му.

Народният представител подчерта, че част от "жертвите на действията на прокуратурата и самозабравянето" са именно от ГЕРБ.

Във връзка с предложението на ВСС за освобождаването на главния прокурор, внесено в Президентството, Николов коментира, че се надява Румен Радев да го подпише. "Очаквам, че той няма да налива масло в огъня. Президентът, главният прокурор и всички институции трябва да са наясно, че България е парламентарна република", поясни той.

Във връзка с твърденията, че финансовият министър Асен Василев е предложил съпругата на Даниел Лорер за член на Борда на Европейската инвестиционна банка, каза: "Абсолютна непремереност. Няколко семейства не могат да управляват. За мен това са лоши сигнали".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Борба за влияние в Близкия Изток
Природни стихии
Южна Америка
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията