ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Да си "купим" имунитет от пазара, не от аптеката | ||||||
| ||||||
Плодовете и зеленчуците са естествено богати на различни хранителни вещества, поддържащи имунитета, които помагат на тялото да се бори с бактериите и вирусите, които ни карат да се разболяваме. Ето някои от най-добрите плодове и зеленчуци за всички времена, които да ядете за имунитет, въз основа на техните мощни хранителни вещества и как да ги ядете през цялата година. Въпреки че всички плодове и зеленчуци поддържат имунитета чрез разнообразното си съдържание на вода, фибри и фитонутриенти, някои стоят над останалите благодарение на уникалната си комбинация от имуностимулиращи хранителни вещества. Ето девет от най-добрите плодове и зеленчуци за по-добро здраве, които можете да ядете през цялата година, пише actualno. Червени чушки Червените чушки са чудесен източник на витамини С и Е. Само половин чаша нарязани червени чушки осигурява повече от 100 процента от препоръчителното дневно количество витамин С. Тези леко сладки чушки също са пълни с вода, фибри и растителни съединения. Червените чушки са идеалното допълнение към пикантно пържено ястие, освежаваща салата или ястие с паста. Броколи Този кръстоцветен зеленчук сам по себе си е имуностимулираща сила, благодарение на съдържанието на разтворими фибри и витамини А, В6 и С. И за щастие, има толкова много вкусни начини да използвате броколи в кухнята - от супи и яхнии до омлети, паста и ястия с ориз. Грейпфрут Въпреки че всички цитрусови плодове заслужават да бъдат споменати в списъка с храни, поддържащи имунитета, грейпфрутът получава специална слава, благодарение на огромните си количества витамин С. Един грейпфрут съдържа над 100 процента от дневните ви нужди, плюс разтворими фибри, вода, и витамин А. Разбира се, грейпфрутът може да се консумира просто с лъжица (хората обикновено ядат около половината), но също така добавя плодова, кисела хапка към салати, сосове и разнообразие от печива. Спанак Спанакът е богат източник на антиоксиданти (по-специално витамини А, С и Е), както и добър източник на желязо. Тези хранителни вещества, комбинирани с фибрите и растителните съединения, които също се намират в спанака, го правят отличен избор за тези, които искат да укрепят имунната си система. Къпини Подобно на цитрусите, всички горски плодове са изключително имуностимулиращи плодове, но е време да обърнем внимание на често пренебрегваната къпина. Докато това тъмно зрънце е богато на вода, витамин С и растителни съединения, съдържанието на фибри наистина го отличава. С огромните осем грама на чаша, къпините поддържат процъфтяващ чревен микробиом и по този начин също толкова процъфтяваща имунна система. Авокадо Като отличен източник на растителни съединения и витамини С и Е, авокадото със сигурност е имуностимулатор. Но знаете ли, че авокадото е един от най-добрите налични източници на разтворими фибри? Неговата пребиотична сила предвещава добро както за нашата имунна система, така и за здравето на червата. Добавете този мек и кремообразен зелен плод към салати, опаковки, сандвичи, бургери, яйца, пролетни рулца и много други. Джинджифил Има причина джинджифиловите шотове да станат супер модерни през последните години за укрепване на имунитета. Коренът от джинджифил съдържа различни антиоксиданти, които помагат за намаляване на възпалението и има естествени антимикробни и антибиотични свойства, за да помогне за предпазване от инфекция. Но наистина не е нужно да купувате джинджифилови шотове (или да изваждате сокоизстисквачката, за да ги направите у дома). Вместо това гответе и печете с пресен джинджифил, за да извлечете всичките му здравословни ползи. Този пикантен корен е фантастична добавка към пържени картофи, супи, оризови ястия, протеини, както и много сладки изкушения от сорбе до печени продукти до коктейли (и коктейли). Киви Кивито, е страхотно допълнение към вашия имунен здравен режим, тъй като е пълно с фибри, растителни съединения, вода и витамини С и Е. Този тропически плод е перфектен в смутита, плодови салати, чиа пудинг и дори солени маринати. Чесън Като мощен източник на фитонутриенти, чесънът също така намира своето място в този списък с имуностимулиращи плодове и зеленчуци. Но начинът, по който консумирате чесъна, всъщност е много важен, за да извлечете пълните ползи. Счукан, смачкан или ситно нарязан чесън освобождава химически компонент, наречен алицин, който увеличава производството на бели кръвни клетки, което прави имунната ви система по-добре подготвена да се бори с инфекцията. Доказано е, че редовната консумация на чесън намалява симптомите на настинка продължителност и намаляване на риска от заболяване . |
Още по темата: | общо новини по темата: 600 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/100 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Покажи:ВсичкиМоите | На приятели |
Aнонимен
на 09.12.2023 г.
0
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Анкета