ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
8 човека останаха без книжки и отнесоха глоба от 300 лв. за нарушения на територията на област София
©
Към настоящия момент пътната обстановка е спокойна на територията на ОДМВР-София , като се забелязва засилен трафик в сутрешните часове по АМ "Хемус", в района на Топли дол в посока София. На място има полицейски екип, който регулира движението в случай на необходимост. Това заяви началникът на сектор "Пътна полиция" главен инспектор Владислав Павликянов на брифинг пред журналисти, предаде Sofia24.bg. Пресконференцията бе посветена на актуалното състояние на пътнотранспортния травматизъм и предприетите мерки за ограничаването му. 

Ето какво още каза Павликянов: През изминалото денонощие са регистрирани 6 леки катастрофи с едно пострадало лице. Служители на "Пътна полиция" ще проверяват за алкохол и за наркотични вещества, гражданска отговорност, техническо състояние на автомобилите. Ще се извършва контрол от страна на служители на "Автомобилна администрация", които ще следят за нарушения по отношение на моторно превозните средства. Ще проверяват обществения превоз, управлението и почивките на водачите, техническата изправност на моторно превозните средства, тахографите, за нарушения на габаритите, за неукрепени товари и всякакви други технически неизправности.

Контрол от страна на служителите на Агенция "Митници" ще се извършва за  превоз на стоки и товари. Контрол от страна на служителите на АПИ относно нарушение на габаритите и претоварване на пътните превозни средства, както и нарушения, касаещи пътните такси. Контрол от страна на НАП, които ще проверяват автомобили над 3,5 тона за превоз на стоки и товари с висок фискален риск.  

И контрол от Агенцията по труда, във връзка с трудовото законодателство. СПО-то (бел. ред. Специализирано подразделение за охрана) се провежда на АМ "Европа" при 32 км. Това, което ми докладваха е, че към момента има един водач, който е установен с употреба на наркотични вещества, а именно става въпрос за бензодиазепин. Проверката е стартирала в 10 часа днес. 

Искам да отправя един апел към водачите на тежкотоварни автомобили над 12 тона. Знаете, че от 30 септември има въведена временна организация на движение със заповед на АПИ на АМ "Хемус", касаеща участъка от тунел "Правешки ханове" и тунел "Топли дол". Това, което установихме вчера е, че има водачи на тежкототоварни автомобили, които нарушават тази забрана". 

Павликянов призова водачите да спазват сигналите, препоръките и разпорежданията на контролните органи, да не нарушават знаците и да не навлизат в забранителен знак. 

"Вчера колегите са проверили 7 тежкотоварни автомобила, които са били в нарушение. На четирима водачи от Турция са отнети свидетелствата за управление, както и на двама българи, един грък и един украински гражданин. Искам да подчертая, че лишаването от правоуправление е 1 месец, а глобата 300 лв. Образуват се задръствания, трафикът е интензивен в почивните дни, нека водачите бъдат търпеливи, тъй като на всеки тунел е позициониран екип на "Пътна полиция", които ще подпомагат движението. В случай на катастрофа ще се реагира адекватно и на момента, за да не се образува колона от автомобили. Но пак апелирам, нека водачите да бъдат търпеливи", добави още той.

Какво каза Павликянов може да чуете в прикаченото видео след 5-ата минута.



Още по темата: общо новини по темата: 127
14.10.2024 »
10.10.2024 »
08.10.2024 »
08.10.2024 »
07.10.2024 »
07.10.2024 »
предишна страница [ 1/22 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Реформи в БДЖ
Грипна епидемия обхвана страната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията